fredag 12 december 2014

Recept: Så gör du din egen chaiteblandning

Emmie på kitcheyum.com delar med sig av goda och te-inspirerade recept hos oss under december månad, häng med!

Foto: Emmie Söderström, kitchenyum.com
Ett riktigt vinterte, det är vad chaite är för mig. Lite extra roligt blir det att göra sin egen chaiblandning. Fint att ge bort som present eller att bara njuta av i vintermörkret. Torkad kanderad ingefära hittar man lättast i hälsokostaffärer eller i välsorterade livsmedelsbutiker. I den här blandningen har jag använt mig av rooibos, som har en härlig söt smak. Om man inte tycker om rooibos kan man ersätta det med mer svart te.


Foto: Emmie Söderström, kitchenyum.com

15 gröna kardemummakapslar + 10 stycken för dekorering
1 tsk rosépepparkorn + 1 tsk för dekorering
1 tsk svartpepparkorn
1 tsk nejlikor
2 kanelstänger
3 msk torkad kanderad ingefära
2 dl svart neutralt te
1 dl neutralt rooibos

Sätt ugnen på 175 grader. Halvera de 15 kardemummakapslarna. Lägg kardemummakärnor, rosépepparkorn, svartpeppar, nejlikor och kanelstänger i en ugnsfast form och rosta i ugnen i ungefär 5 minuter. Låt svalna. Mortla de rostade kryddorna och försök bryta kanelstängerna så gott det går.
Hacka den kanderade ingefäran i mindre bitar och blanda med de mortlade kryddorna, det svarta teet samt med rooibosteet. Blanda i orostade kardemummakapslar och rosépepparkorn för dekorering. Häll upp blandningen i en tät burk.

Blir väldigt gott att dricka med skummad mjölk och lite honung.

Foto: Emmie Söderström, kitchenyum.com

Foto: Emmie Söderström, kitchenyum.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar