Foto: Emma Shevtzoff för Te-adventskalendern Burk i mässing från Mimmi Staaf, glas med guldkant från Lagerhaus |
För dig som gillar pepparkakor, eller ännu hellre,
pepparkaksdeg: vi har receptet för dig! De här små rackarna blev fantastiskt
goda och smälte i munnen. Smakar perfekt ihop med rött te!
Pepparkaksfudge
3 dl vispgrädde
3,5 dl strösocker
0,5 dl glukos
0,5 tsk salt
1,5 tsk pepparkakskryddor
1,5 msk florsocker (att rulla i)
Koka
grädde, socker, glukos, salt och pepparkakskryddor tills det har en temperatur
på 118 grader, det tar ungefär 25 minuter. Gör eventuellt kulprovet för att
kontrollera om fudgen är färdig (häll lite smet i ett kallt glas vatten och
forma till en mjuk kula). Dra av kastrullen från plattan och rör
fudgesmeten tills den blir fluffig och krämig, det tar ungefär 4 minuter. Häll
upp i en form med bakplåtspapper och tryck ut kolan så den blir jämn. Låt
svalna helt och ställ kallt i kylskåp.Stjälp upp fudgen, skär den och rulla
sedan till rustika kulor och rulla i florsocker. Förvara kallt i kylskåp så
håller din pepparkaksfudge i minst i 4 veckor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar