fredag 19 december 2014

Recept: Rooibossås

Emmie på kitchenyum.se har varit kreativ igen. Här kommer ett härligt recept på rooibossås, perfekt till pannacotta!

Foto: Emmie Söderström, kitchenyum.se

Den här såsen är grym! Enkel att göra men med mycket smak av både rooibos och sötma. Apelsinen bidrar med en mild syrlighet som bryter av sötman på ett härligt sätt.  Såsen går att använda som tillbehör till glass, till fruktsallad eller som på bilderna nedan till pannacotta. Använd gärna ett neutralt rooibos eller ett med mild vaniljsmak. Rooibos har fördelen att inte bli bittert när det bryggs, så var inte rädd för att brygga teet på mycket rooibos!
Roiboossås
2 dl starkt rooibos (3 msk te + 2 dl vatten)
2 dl färskpressad apelsin
2 msk honung

Foto: Emmie Söderström, kitchenyum.se
Foto: Emmie Söderström, kitchenyum.se
Koka upp 2 dl vatten och låt rooibos dra i vattnet i cirka fem minuter. Sila.
Pressa apelsiner så att du får 2 dl juice. Häll i en kastrull och låt reducera till hälften. Tillsätt honungen och det bryggda teet. Låt såsen sjuda tills hälften återstår.

Kan serveras ljummen till glass eller kall till fruktsallad och pannacotta. Mitt favoritrecept på pannacotta är det här som görs på yoghurt: 


Psst...
Glöm inte att besöka kitchenyum.se och följa @kitchenyum på Instagram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar